Máslové jehněčí maso vařené v jogurtu PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 350 g jehněčího masa (nakrájené na kostky)
- 1 hrnek řeckého jogurtu
- 1 rajče
- 1 cibule rozmixované spolu na kaši
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce česnekovo-zázvorové pasty nebo nakrájené nadrobno
- 3 lžíce Ghee nebo másla oleje
- 1 hrnek pitné vody
- Koření:
- 1 bobkový list
- 1/2 lžíce mletého koriandru
- 1/4 lžičky mleté kurkumy
- 1/4 lžičky mletého Cayenského pepře (nebo dle zvyku)
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky Garam masaly
Postup Máslové jehněčí maso vařené v jogurtu PH
Postup přípravy receptu
-
Rajče zbavte jadřince a rozmixujte s cibulí na kaši. Do pomalého hrnce dejte ghee, česnek, zázvor, rajčatovo cibulovou kaši a rajský protlak. V míse smíchejte maso, jogurt a koření, kromě garam masaly.
Přidejte do hrnce a zalijte 1 hrnkem vody. Přiklopte a na vysokém stupni vařte 5 hodin. Zamíchejte garam masalu a podávejte horké.