Máslové jehněčí maso vařené v jogurtu PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

350 g jehněčího masa (nakrájené na kostky)
1 hrnek řeckého jogurtu
1 rajče
1 cibule rozmixované spolu na kaši
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce česnekovo-zázvorové pasty nebo nakrájené nadrobno
3 lžíce Ghee nebo másla oleje
1 hrnek pitné vody
Koření:
1 bobkový list
1/2 lžíce mletého koriandru
1/4 lžičky mleté kurkumy
1/4 lžičky mletého Cayenského pepře (nebo dle zvyku)
1 lžička soli
1/4 lžičky Garam masaly

Postup přípravy receptu

  1. Rajče zbavte jadřince a rozmixujte s cibulí na kaši. Do pomalého hrnce dejte ghee, česnek, zázvor, rajčatovo cibulovou kaši a rajský protlak. V míse smíchejte maso, jogurt a koření, kromě garam masaly.

  2. Přidejte do hrnce a zalijte 1 hrnkem vody. Přiklopte a na vysokém stupni vařte 5 hodin. Zamíchejte garam masalu a podávejte horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!