Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku halušky, nebo v troubě jako bramborák

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg syrových oškrábaných brambor
200 g krupice
8-10 stroužků česneku
hodně majoránky
sáček kmínu
1/2 nadrobno nakrájené cibule (není nezbytná)
sůl
sádlo (máslo)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno, vymačkáme a slijeme vodu. Vmícháme krupici, česnek, majoránku, kmín, cibuli a dosolíme podle chuti.

  2. V kamnech pořádně zatopíme, až se tál na kamnech rozpálí. Potřeme ho tukem (sádlo), plácneme na něj porci těsta a rozetřeme na tenkou placku. Po chvíli obrátíme a opečeme na druhé straně do červena.

  3. Upečené dáváme do teplé misky nebo talíře a z obou stran potíráme rozpuštěným máslem nebo sádlem. Pokud to nesníte takto hotové a teplé, tak je skvělé roztrhat, roozkrájet na malé kousky a prohřát je na sucho nebo na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!