Krkonošská cibulačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kostky houbového bujonu
- 2 velké cibule
- 1 vejce
- 1 střední brambor
- 100 g kořenové zeleniny
- hrst hub
- tvrdší chléb na opečení
- česnek
- olej
- sůl
Postup Krkonošská cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na trošce oleje, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, brambory pokrájené na kostičky a hrst hub (pokud použijeme sušené, tak je předem namočíme).
Dále zalijeme vodou, přidáme houbové bujony a vaříme doměkka. Když zelenina změkne, přidáme prolisovaný česnek a vmícháme jedno rozšlehané vejce.
Na suchém plechu si v troubě na trošce sádla osmažíme pokrájený chléb na kostičky. Ten pak vložíme do talíře a zalijeme polévkou.