Krémové telecí s estragonem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg telecího plecka
100 ml 30% zakysané smetany
45 g másla
15 g polohrubé mouky
250 ml vývaru
2 cibule
3 snítky estragonu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a dusíme, až zesklovatí.

  2. Potom přisypeme na větší kousky nakrájené telecí maso a stonky estragonu z kterých jsme si otrhali lístky, které použijeme později.

  3. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vše zvolna dusíme hodinu pod pokličkou.

  4. V misce spojíme mouku, zakysanou smetanu a lehce pokrájené lístky estragonu.

  5. Hotové telecí vyndáme z hrnce a odstraníme stonky estragonu. Šťávu můžeme propasírovat.

  6. Ke šťávě v hrnci přidáme směs zakysané smetany, mouky a lístků estragonu.

  7. Omáčku necháme projít varem, maso vrátíme do omáčky a chvilku společně provaříme. Je-li omáčka příliš hustá přilijeme krapet vývaru nebo vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!