Krémové telecí s estragonem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg telecího plecka
- 100 ml 30% zakysané smetany
- 45 g másla
- 15 g polohrubé mouky
- 250 ml vývaru
- 2 cibule
- 3 snítky estragonu
- sůl
- pepř
Postup Krémové telecí s estragonem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a dusíme, až zesklovatí.
Potom přisypeme na větší kousky nakrájené telecí maso a stonky estragonu z kterých jsme si otrhali lístky, které použijeme později.
Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vše zvolna dusíme hodinu pod pokličkou.
V misce spojíme mouku, zakysanou smetanu a lehce pokrájené lístky estragonu.
Hotové telecí vyndáme z hrnce a odstraníme stonky estragonu. Šťávu můžeme propasírovat.
Ke šťávě v hrnci přidáme směs zakysané smetany, mouky a lístků estragonu.
Omáčku necháme projít varem, maso vrátíme do omáčky a chvilku společně provaříme. Je-li omáčka příliš hustá přilijeme krapet vývaru nebo vody.