Krémové řezy rafaello
Recepty, MoučníkySuroviny
- Kokosové těsto:
- 5 ks bílků
- 150 g kokosu
- 150 g cukru krystal
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Ořechové těsto:
- 100 g vlašských ořechů (mletých)
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce kakaa
- 5 ks bílků
- 150 g cukru krystal
- Krém:
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 200 g cukru krystal
- 2 vanilkové pudinky
- 10 ks žloutků
- 250 g másla
- 150 g mascarpone (nebo pomazánkové máslo bez příchuti)
- čokoláda (na ozdobu)
- margot (můžete přidat)
Postup Krémové řezy rafaello
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si střední plech na pečení. Troubu si předehřejeme na 180°C.
Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s moukou, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva. Navrstvíme na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme péct na teplotu 180°C cca 15 minut.
Připravíme si hnědé těsto zatím co se nám peče kokosový plát. Ořechy si smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáme smíchanou sypkou směs. Upečeme stejně jako kokosové těsto.
Připravíme si krém. Mléko si dáme na oheň, přidáme vanilkový cukr (nebo můžeme přidat lusk vanilky, který necháme v mléce ponořen 1 hodinu) a krystalový cukr, následně přidáme pudinkové prášky. Postupně zahříváme a přidáváme žloutky za stálého míchání. Když hmota zhoustne, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
Máslo si vymícháme do pěny a přidáme mascarpone a následně vychladlou žloutkovou hmotu. Umixujeme hladký krém, který navrstvíme na kokosové těsto. Přikryjeme to hnědým ořechovým těstem a trocha nádivky si navrstvíme i navrch.
Vrch koláče posypeme čokoládovými hoblinami, kdo chce, může nastrouhat i margot a dáme do lednice zchladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.