Krémové řezy rafaello

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kokosové těsto:
5 ks bílků
150 g kokosu
150 g cukru krystal
2 lžíce polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Ořechové těsto:
100 g vlašských ořechů (mletých)
1 prášek do pečiva
2 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
5 ks bílků
150 g cukru krystal
Krém:
400 ml mléka
1 vanilkový cukr
200 g cukru krystal
2 vanilkové pudinky
10 ks žloutků
250 g másla
150 g mascarpone (nebo pomazánkové máslo bez příchuti)
čokoláda (na ozdobu)
margot (můžete přidat)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si střední plech na pečení. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  2. Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s moukou, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva. Navrstvíme na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme péct na teplotu 180°C cca 15 minut.

  3. Připravíme si hnědé těsto zatím co se nám peče kokosový plát. Ořechy si smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáme smíchanou sypkou směs. Upečeme stejně jako kokosové těsto.

  4. Připravíme si krém. Mléko si dáme na oheň, přidáme vanilkový cukr (nebo můžeme přidat lusk vanilky, který necháme v mléce ponořen 1 hodinu) a krystalový cukr, následně přidáme pudinkové prášky. Postupně zahříváme a přidáváme žloutky za stálého míchání. Když hmota zhoustne, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  5. Máslo si vymícháme do pěny a přidáme mascarpone a následně vychladlou žloutkovou hmotu. Umixujeme hladký krém, který navrstvíme na kokosové těsto. Přikryjeme to hnědým ořechovým těstem a trocha nádivky si navrstvíme i navrch.

  6. Vrch koláče posypeme čokoládovými hoblinami, kdo chce, může nastrouhat i margot a dáme do lednice zchladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!