Plněný Hermelín pro Janinku
Recepty, SýrySuroviny
- Hermelín - čím víc, tím líp
- stroužek česneku - na každý kus sýru jeden stroužek (+jeden navíc pro lepší chuť)
- lučina - jedna normální kostka nebo celé balení dětské
- špetka soli
- hrst vlašských ořechů
Postup Plněný Hermelín pro Janinku
Postup přípravy receptu
-
Z Hermelínu odkrojit tenký vršek. Vnitřek ostrou lžičkou vydlabat. Vydlabaný sýr smíchat s Lučinou, česnekem, solí a s vlašskými ořechy. Směs napěchovat do vydlabaných korpusů sýru.
Přikrýt odřezaným vrškem, přitlačit. Zabalit zpět do alobalu a na dva dny uložit do lednice. A trpělivě čekat, až se sýr uleží. Krájet na plátky nejlépe s česnekovou bagetou.