Plněný Hermelín pro Janinku

Recepty, Sýry

Suroviny

Hermelín - čím víc, tím líp
stroužek česneku - na každý kus sýru jeden stroužek (+jeden navíc pro lepší chuť)
lučina - jedna normální kostka nebo celé balení dětské
špetka soli
hrst vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Z Hermelínu odkrojit tenký vršek. Vnitřek ostrou lžičkou vydlabat. Vydlabaný sýr smíchat s Lučinou, česnekem, solí a s vlašskými ořechy. Směs napěchovat do vydlabaných korpusů sýru.

  2. Přikrýt odřezaným vrškem, přitlačit. Zabalit zpět do alobalu a na dva dny uložit do lednice. A trpělivě čekat, až se sýr uleží. Krájet na plátky nejlépe s česnekovou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!