Krémová polévka z petržele a kari

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kořenové petržele
2 lžičky jemného indického kari
200 ml smetany
sůl
pepř
stroužek česneku
olej
Houskové knedlíčky:
2 rohlíky
150 ml mléka
1 vejce
špetka soli
špetka muškátového oříšku
hrst sekané listové petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji lehce orestujte očištěnou nastrouhanou petržel, zaprašte kari nastrouhejte česnek na jemno a zalijte 1,5 l vody. Vařte dokud není petržel měkká.

  2. Uvařenou polévku rozmixujte a zjemněte smetanou. Osolte a opepřete podle chuti.

  3. Houskové knedlíčky se vaří zvlášť ve vodě, protože polévka je na ně příliš hustá. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a zalijte mlékem. Až se mléko vsákne přidejte rozšlehané vejce, nasekanou petrželku, sůl a muškátový květ.

  4. Z těsta vytvarujte malé knedlíčky, které vařte v neosolené vodě dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky servírujte s polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!