Krémová polévka z petržele a kari
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kořenové petržele
- 2 lžičky jemného indického kari
- 200 ml smetany
- sůl
- pepř
- stroužek česneku
- olej
- Houskové knedlíčky:
- 2 rohlíky
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
- hrst sekané listové petrželky
Postup Krémová polévka z petržele a kari
Postup přípravy receptu
-
Na oleji lehce orestujte očištěnou nastrouhanou petržel, zaprašte kari nastrouhejte česnek na jemno a zalijte 1,5 l vody. Vařte dokud není petržel měkká.
Uvařenou polévku rozmixujte a zjemněte smetanou. Osolte a opepřete podle chuti.
Houskové knedlíčky se vaří zvlášť ve vodě, protože polévka je na ně příliš hustá. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a zalijte mlékem. Až se mléko vsákne přidejte rozšlehané vejce, nasekanou petrželku, sůl a muškátový květ.
Z těsta vytvarujte malé knedlíčky, které vařte v neosolené vodě dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky servírujte s polévkou.