Kremeš z Alberta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 balíček listového těsta (500g)
- Krém
- 1 l mléka
- 3 pudinkové prášky vanilka
- 200 g cukru
- 3 žloutky
- (3 bílky oddělené)
- 250 g másla
- (Šlehačka)
- 500 ml smetany ke šlehání
- 50 g cukru
- vanilkový lusk
Postup Kremeš z Alberta
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na dva pláty a upečeme asi 10-15 minut při 200°C. Jeden plát nakrájíme na čtverce velikosti řezů před pečením.
Pudink, cukr a žloutky rozmícháme v mléce a svaříme na hustý krém. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme ho do horkého pudinku. přikryjeme folií a necháme zchladnout.
Máslo utřeme do pěny a po lžících přidáváme chladný pudink, dobře zašleháme.
Smetanu vyšleháme s cukrem případně ztužovačem a vanilkovými semínky do tuha.
Na plát těsta rozetřeme pudinkový krém, na něj šlehačku a přikryjeme čtverci z druhého plátu.
Necháme chladit alespoň 3 hodiny, sypeme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.