Křehké ořechy s falešnou šlehačkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

280 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
180 g 100% tuku
1,5 lžíce kakaa
Na falešnou šlehačku:
2 bílky
70 g moučkový cukr
25 g 100% tuk
60 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Aby se nám to opravdu povedlo, část 100% tuku roztopíme, necháme částečně vychladit a následně přilijeme do těsta, které pak lze dobře zpracovat. Těsto dáme na půl hodiny do lednice, ne déle, jinak se s ním špatně pracuje.

  2. Těsto vtlačíme do formiček ořechů a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme cca 12 minut. Necháme ještě chvíli ve formičkách a pak je vyklepeme. Jde to velmi dobře.

  3. Falešná šlehačka: Nejdříve na sporáku rozehřejeme 100% tuk i máslo, každé zvlášť. V misce vyšleháme 2 bílky do tuhého sněhu. Pak velmi opatrně, po kapkách, zašleháváme rozehřátý tuk a máslo. Hotový krém dáme opět vychladit do lednice a následně s ním plníme oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!