Křehké ořechy s falešnou šlehačkou
Recepty, CukrovíSuroviny
- 280 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 180 g 100% tuku
- 1,5 lžíce kakaa
- Na falešnou šlehačku:
- 2 bílky
- 70 g moučkový cukr
- 25 g 100% tuk
- 60 g másla
Postup Křehké ořechy s falešnou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Aby se nám to opravdu povedlo, část 100% tuku roztopíme, necháme částečně vychladit a následně přilijeme do těsta, které pak lze dobře zpracovat. Těsto dáme na půl hodiny do lednice, ne déle, jinak se s ním špatně pracuje.
Těsto vtlačíme do formiček ořechů a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme cca 12 minut. Necháme ještě chvíli ve formičkách a pak je vyklepeme. Jde to velmi dobře.
Falešná šlehačka: Nejdříve na sporáku rozehřejeme 100% tuk i máslo, každé zvlášť. V misce vyšleháme 2 bílky do tuhého sněhu. Pak velmi opatrně, po kapkách, zašleháváme rozehřátý tuk a máslo. Hotový krém dáme opět vychladit do lednice a následně s ním plníme oříšky.