Královské korunky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 180 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 100 g másla nebo rostlinného tuku
- 1 žloutek
- Ořechová hmota:
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g pískového cukru
- 1-2 vejce
- 1 lžička citronové šťávy
- piškoty podle potřeby
- Kokosová hmota:
- 100 g kokosu
- 80 g pískového cukru
- 1 vejce
- 1 našlehaný bílek
- piškoty nebo hladkou mouku na zahuštění
Postup Královské korunky
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou nakrájíme na kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech nebo pečící papír.
Nastrouhané nebo umleté ořechy smícháme s cukrem, vejcem a citronovou šťávou. Podle potřeby zahustíme nastrouhanými piškoty.
Tuto hmotu dáme do zdobícího sáčku s tvarovanou zdobičkou a na kolečka po obvodu nastříkáme věnečky.
Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Ještě teplé pečivo pocukrujeme.