Králík se zelím a bramborovým knedlíkem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
1 vetší cibule
3 stoužky česneku
3 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
2 lístky nového koření
mletý pepř
sůl
sladká paprika
paprika pálivá
voda na podlití
kostka masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve králíka omyjeme a naporcujeme.

  2. Poté dáme do většího pekáče olej, nakrájíme cibuli na vetší měsíčky, přidáme nakrájený česnek, položíme králíka, kterého okořeníme z obou stran (mletým pepřem, solí, sladkou a pálivou paprikou).

  3. Poté tam přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list. Celé to zalijeme vodou.

  4. Přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby na 200°C. Tak po 20 minutách zkontrolujeme, přidáme kostku masoxu a obrátíme králíka, občas se podíváme a přelijeme šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!