Nádivka z cizrny, pórku a mrkve
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek pórku (podušeného na másle)
- 1/2 hrnku dušené mrkve (nedoslazované)
- 1/2 sklenice konzervované cizrny
- 1/2 hrnku teplého mléka nebo smetany
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku ovesné mouky
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- sůl
- pepř
- granulovaný česnek
- 1-2 lžíce citronové šťávy
Postup Nádivka z cizrny, pórku a mrkve
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme dušenou mrkev, orestovaný pórek a cizrnu.
Přidáme mléko, ve kterém jsme rozšlehali dva žloutky, potom vmícháme ovesné vločky a ovesnou mouku s práškem do pečiva. Promícháme, ochutíme solí, pepřem, česnekem a citronem.
Nakonec vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků a v zapékací misce pečeme cca 25 minut při 170°C.