Králík na asijský způsob
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík - naporcovaný
- 2 -3 lžíce zázvoru - čerstvě nastrouhaného
- 6 stroužků česneku
- 3 - 4 lžíce sojové omáčky
- olej nebo máslo na vymazání pekáčku
- cca 200 g anglické slaniny nebo moravské, Váhalovy... - pokrájené na plátky
Postup Králík na asijský způsob
Postup přípravy receptu
-
Králíka očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a jemně nastrouhaného zázvoru a česneku.
Pak každý díl marinovaného králíka obalíme v plátku slaniny a vedle sebe naskládáme do slabě vymazaného pekáčku. Vše podlijeme troškou vody (nejlépe se zbytkem marinády), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60-80 minut péct doměkka. Pak odklopíme, dle potřeby podlijeme, dopečeme do zezlátnutí slaniny a můžeme podávat.
Podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výpekem.
Pokud chceme mít králíka v dietnější verzi, můžeme slaninu vynechat, dusit ho zakrytého v troubě doměkka za občasného podlití a před koncem pečení ho nechat jen krátce opéct.
Solit králíka většinou není nutné, jelikož sojová omáčka a slanina jsou slané dost. Maximálně můžeme do marinády přidat trochu pepře pro pikantnější chuť.