Králík na asijský způsob

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík - naporcovaný
2 -3 lžíce zázvoru - čerstvě nastrouhaného
6 stroužků česneku
3 - 4 lžíce sojové omáčky
olej nebo máslo na vymazání pekáčku
cca 200 g anglické slaniny nebo moravské, Váhalovy... - pokrájené na plátky

Postup přípravy receptu

  1. Králíka očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a jemně nastrouhaného zázvoru a česneku.

  2. Pak každý díl marinovaného králíka obalíme v plátku slaniny a vedle sebe naskládáme do slabě vymazaného pekáčku. Vše podlijeme troškou vody (nejlépe se zbytkem marinády), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60-80 minut péct doměkka. Pak odklopíme, dle potřeby podlijeme, dopečeme do zezlátnutí slaniny a můžeme podávat.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výpekem.

  4. Pokud chceme mít králíka v dietnější verzi, můžeme slaninu vynechat, dusit ho zakrytého v troubě doměkka za občasného podlití a před koncem pečení ho nechat jen krátce opéct.

  5. Solit králíka většinou není nutné, jelikož sojová omáčka a slanina jsou slané dost. Maximálně můžeme do marinády přidat trochu pepře pro pikantnější chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!