Králík (dar) z Koryčan
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 100 ml octa
- 200 ml červeného vína
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 8 lžic olivového oleje
- 4 mrkve
- 2 jablka
- 4 cibule
- 8 stroužků česneku
- 2 bobkové listy
- větvička čerstvého rozmarýnu
- plechovka pasírovaných rajčat
- sůl
- pepř
Postup Králík (dar) z Koryčan
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na čtvrtky. Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme.
Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, jablka, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn.
Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne. Během té doby králíka otáčíme a promícháváme.
Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova.
Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme pasírovaná rajčata, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Já jsem nepodlévala, nebylo potřeba.