Králičí roládky se šunkou a křenem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 vykostěné králičí hřbety
200 g šunky - nenakrájené
dijonská hořčice
2 lžíce strouhaného křenu
100 ml bílého vína
olivový olej
1 lžíce másla
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Upravené maso osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí.

  2. Na každý kousek dáme špalíček šunky a spíchneme jehlou do závitků, které osolíme a opepříme i z vnější strany. Jestliže nám šunka zbyde, přidáme ji do pekáčku.

  3. V pekáčku rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme. Podlijeme vínem a vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 120°. Pečeme do změknutí, při této nízké teplotě delší dobu. / cca 2 hodiny/.

  4. Když je maso měkké, zvýšíme teplotu na 200° a necháme zezlátnout.

  5. Nakonec vmícháme do výpeku nastrouhaný křen.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!