Králičí roládky se šunkou a křenem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 vykostěné králičí hřbety
- 200 g šunky - nenakrájené
- dijonská hořčice
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 100 ml bílého vína
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- sůl
- bílý pepř
Postup Králičí roládky se šunkou a křenem
Postup přípravy receptu
-
Upravené maso osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí.
Na každý kousek dáme špalíček šunky a spíchneme jehlou do závitků, které osolíme a opepříme i z vnější strany. Jestliže nám šunka zbyde, přidáme ji do pekáčku.
V pekáčku rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme. Podlijeme vínem a vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 120°. Pečeme do změknutí, při této nízké teplotě delší dobu. / cca 2 hodiny/.
Když je maso měkké, zvýšíme teplotu na 200° a necháme zezlátnout.
Nakonec vmícháme do výpeku nastrouhaný křen.