Králičí játra s jablky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g králičích jater
1 větší jablko
1 červená cibule
2-3 stroužky česneku
1-2 lžíce balzamikového octu
2 lžíce ostrého kečupu (nejlépe domácí)
cca 100 ml vývaru nebo vody
chilli podle chuti
olej
sůl
pepř
špetka sušeného tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Rozehřejeme olej a játra zprudka krátce osmažíme z obou stran, stačí pár minut. Vytáhneme je, osolíme, opepříme a uchováme v teple.

  2. Do stejné pánve přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme jablka nakrájená ne tenčí klínky, tymián a restujeme chvíli společně. Zastříkneme balsamikem a po minutce přidáme vývar a kečup. Promícháme a přivedeme k varu.

  3. Vrátíme zpět játra a společně pár minut povaříme. Játra musí zůstat růžová a nevysušená. Směs dochutíme chilli a podáváme s topinkami nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!