Králičí játra s jablky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g králičích jater
- 1 větší jablko
- 1 červená cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1-2 lžíce balzamikového octu
- 2 lžíce ostrého kečupu (nejlépe domácí)
- cca 100 ml vývaru nebo vody
- chilli podle chuti
- olej
- sůl
- pepř
- špetka sušeného tymiánu
Postup Králičí játra s jablky
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Rozehřejeme olej a játra zprudka krátce osmažíme z obou stran, stačí pár minut. Vytáhneme je, osolíme, opepříme a uchováme v teple.
Do stejné pánve přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme jablka nakrájená ne tenčí klínky, tymián a restujeme chvíli společně. Zastříkneme balsamikem a po minutce přidáme vývar a kečup. Promícháme a přivedeme k varu.
Vrátíme zpět játra a společně pár minut povaříme. Játra musí zůstat růžová a nevysušená. Směs dochutíme chilli a podáváme s topinkami nebo chlebem.