Kotlety s černým pivem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 větší kotlety
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sádla
- 8 plátků slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 ml černého piva
Postup Kotlety s černým pivem
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 250 stupňů.
Kotlety jen lehce naklepeme, pouze osolíme a opepříme.
Pekáček vymažeme sádlem a položíme do něj kotlety.
Na každou dáme 2 plátky slaniny, cibuli nakrájenou na kolečka a česnek na plátky, navrch opět 2 plátky slaniny (na každou), a zalijeme pivem.
Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme asi tak hodinu.
Poté odkryjeme a dopékáme dalších 10 minut, aby se zredukovala tekutina a vytvořila kůrčička.