Kotlety po řecku v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

2 kotlety
100 g zmrazené zeleninové směsi
4 olivy
50 g sladkokyselých okurek
30 g oleje
Vegeta (lze vynechat)
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a poprášíme kořením. Do PH dáme na dno trochu oleje, vložíme kotlety a zasypeme sáčkem míchané mražené zeleniny podle vlastního výběru. Podlijeme vývarem a pomalíme asi 2 a 1/2 - 2 a 3/4 hod. Pak přidáme okurky a olivy, pomalíme podle potřeby ještě asi 20-30 minut.

  2. Moc dobré, dělala jsem v PH 4 porce s černými olivami, dala jsem jich asi 8 a mohlo být i malinko víc (10-12). Podlévat jen opatrně, zelenina pustí dost vody. Do PH jsem dala vepřové plátky, měla jsem krkovici – 4 kusy, zasypala jsem to zeleninou na čínu, celý sáček zeleniny jsem už neměla, jen ¾, ale když se dá celý sáček, bylo by to asi ještě lepší, a na podlití jsem použila trochu vývaru.

  3. Olivy a okurku (ta tam udělá skvělou chuť!) jsem dala až ke konci, asi po 2 a 1/2 nebo 2 a 3/4 hodinách. Na rozdíl od receptu jsem sos malinko zahustila – na 4 porce lžíci bílé a lžíci tmavé hotové jíšky. Celková doba úpravy asi 3 hod na HIGH, záleží na kvalitě a síle masa. Až jídlo zase udělám, tak přidám i fotku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!