Kotletky na česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks vepřové kotletky s kostí (sele)
- 1 střední cibule
- 3 dl vývaru z kostí
- 5 stroužků česneku
- mletá červená paprika
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř
- máslo
- hladká mouka
Postup Kotletky na česneku
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotletky potřeme vyrobenou směsí z namačkaných stroužků česneku, soli, pepře a červené papriky smíchané s troškou slunečnicového oleje. Takto potřené nenaklepané kotletky necháme uležet v chladu nejlépe do druhého dne.
Po uležení masa si nachystáme grilovací pánev, kterou rozpálíme a na trošce oleje velmi zprudka opečeme všechny naložené kotletky. Jakmile jsou kotletky dozlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce.
Na výpeku v pánvi opečeme na drobno nakrájenou cibuli až úplně do hněda – pozor nespálit bylo by to hořké. Do orestované cibule, přidáme 3 dl vývaru z kostí. Obsah pánve, ve které je obsažen výpek přelijeme do hrnce ke kotletkám a dusíme do měkka cca 30 minut.
Jakmile jsou kotletky měkké tak je vyndáme z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a podáváme s rýží nebo bramborem.