Kotletky na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks vepřové kotletky s kostí (sele)
1 střední cibule
3 dl vývaru z kostí
5 stroužků česneku
mletá červená paprika
slunečnicový olej
sůl
pepř
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotletky potřeme vyrobenou směsí z namačkaných stroužků česneku, soli, pepře a červené papriky smíchané s troškou slunečnicového oleje. Takto potřené nenaklepané kotletky necháme uležet v chladu nejlépe do druhého dne.

  2. Po uležení masa si nachystáme grilovací pánev, kterou rozpálíme a na trošce oleje velmi zprudka opečeme všechny naložené kotletky. Jakmile jsou kotletky dozlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce.

  3. Na výpeku v pánvi opečeme na drobno nakrájenou cibuli až úplně do hněda – pozor nespálit bylo by to hořké. Do orestované cibule, přidáme 3 dl vývaru z kostí. Obsah pánve, ve které je obsažen výpek přelijeme do hrnce ke kotletkám a dusíme do měkka cca 30 minut.

  4. Jakmile jsou kotletky měkké tak je vyndáme z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!