Cinske maso dvou barev
Recepty, MinutkySuroviny
- 500 g vepřové kýty
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce sojové omáčky světlé
- 2 lžíce sojové omáčky tmavé
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- pepř
- 1 lžička kari
- 2 lžice rýžového octa
- olej na smaženi
- žampiony v plechovce
- jarni cibulka
- mungo výhonky
- červená paprika
- 1 vrchovatá lžíce škrobu
Postup Cinske maso dvou barev
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájet na tenké nudličky a smíchat spolu se sójovými omáčkami, cukrem, soli a pepřem, kari, octem a škrobem a dát smažit do rozpáleného oleje.
Když se maso zatáhne, což je asi po 5 minutách, přidá se cibulka nakrájená na kroužky, žampiony a paprika.
Takto se společně restuje dalších 5 minut a přidají se výhonky mungo. S těmi ještě dalších 5 minut a je hotovo.
Podává se nudlemi, nebo rýží. Maso a ostatní ingredience vytvoří tmavou výbornou stavu, která se dá případně trošku zahustit škrobem, ale není to nutné.