Kotleta z alobalu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky másla
- 4 plátky šunky
- 4 plátky tvrdého sýra
- 4 plátky vepřové kotlety
- 2 rajčata
- sůl dle chuti
Postup Kotleta z alobalu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety zbavíme tučnějších okrajů, naklepeme je a mírně osolíme z obou stran. Takto připravené plátky přeložíme na alobal, položíme na ně plátek šunky, sýra, na kolečka nakrájené rajče a doprostřed slabý plátek másla Celé zabalíme do alobalu, okraje pevně přitiskneme, aby nám při pečení šťáva nevytekla, dáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C péct.
Maso je hotové asi po 30 minutách pečení, opatrně tedy plech vyndáme, alobal zvrchu rozřízneme (pozor ať se nespálíte) a plátek přendáme na talíř. Polijeme vypečenou šťávou, která se z masa vypekla a zůstala v alobalové kapse.