Kořeněná zelenina
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší květák
- 3-4 mrkve
- 4-5 menších červených cibulí
- 1 chilli papričku (středně pálivou)
- 4 stoužky česneku
- hladkolistou petržel
- koření Garam Masala
- máslo
- olej
- med
- citron
Postup Kořeněná zelenina
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky, mrkev pokrájíme šikmo na slabé plátky a oloupanou cibuli na osminky.
Na pánvi rozehřejeme kousek másla s trochou oleje, přisypeme část drobně pokrájené chilli papričky a česneku a koření Garam Masala. Přisypeme květák, promícháme, a necháme chvíli smažit. Pak přisypeme část pokrájené petržele a květák vyndáme na talíř nebo misku.
Znovu rozehřejeme část másla s trochou oleje, přisypeme chilli, česnek a koření a přisypeme mrkev. Tu také rychle osmahneme, ke konci přidáme trochu šťávy z citronu a když se šťáva vyvaří, posypeme pokrájenou petrželku a přesuneme na talíř.
Postup s máslem, olejem, chilli, česnekem a kořením zopakujeme a tentokrát přidáme cibuli. Tu necháme zesklovatět a změknout, opět na závěr posypeme petrželí a přesuneme na talíř. Podáváme s chlebem Naan a se zálivkou, kterou uděláme smícháním medu a citronu.