Koňak bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 žloutků
- sníh z 5 bílků
- 200 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml vaječného koňaku
- 250 ml oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička mleté kávy
- 60 g hrubě strouhaných ořechů nebo celých neloupaných mandlí
- tuk
- hrubá mouka
Postup Koňak bábovka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkou do pěny, přilít vaječný koňak a olej. Mouku s peč. práškem vmíchat do žloutkové pěny a lehce vmíchat sníh z bílků.
Do vymazané a vysypané formy nalít 2/3 těsta a posypat mandlemi (nebo ořechy). Do zbytku těsta vmíchat kakao a kávu a nalít na světlé těsto s mandlemi. Obrácenou vařečkou těsto lehce propíchat, aby vzniklo mramorování.
Péct ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 45-50 min. (dle druhu trouby).