Kološvarské zelí:)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Perkelt:
300 g vepřového plecka
2 lžíce sádla
1 středně velkou cibuli
1 lžíci mleté sladké papriky
1 malý rajský protlak
2 stroužky česneku
sůl
pepř
100 g anglické slaniny
1 sáček kyselého zelí
100 g rýže
1 nožka paprikové klobásy
1 zakysanou smetanu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme perkelt. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, česnek a maso nakrájené na malé kousky. Přidáme rajský protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Naložené zelí udusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotový perkelt, zakysanou smetanu a vše promícháme.

  3. Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky klobásy, přidáme druhou polovinu směsi. Pečeme přikryté asi 40 minut v troubě, asi na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!