Kološvarské zelí:)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Perkelt:
- 300 g vepřového plecka
- 2 lžíce sádla
- 1 středně velkou cibuli
- 1 lžíci mleté sladké papriky
- 1 malý rajský protlak
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 100 g anglické slaniny
- 1 sáček kyselého zelí
- 100 g rýže
- 1 nožka paprikové klobásy
- 1 zakysanou smetanu
- sůl
Postup Kološvarské zelí:)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme perkelt. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, česnek a maso nakrájené na malé kousky. Přidáme rajský protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Naložené zelí udusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotový perkelt, zakysanou smetanu a vše promícháme.
Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky klobásy, přidáme druhou polovinu směsi. Pečeme přikryté asi 40 minut v troubě, asi na 200°C.