Kološvárské zelí III.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 konzerva vepřového masa
- 2 paprikové klobásy
- 1 sáček kysaného zelí
- 2 sáčky předvařené rýže
- 2 cibule
- 1/2 kelímku sladké smetany
- 1/2 kelímku kysané smetany
- 1 lžíce červené sladké papriky
- sůl
- pepř
- 6 stroužků česneku
Postup Kološvárské zelí III.
Postup přípravy receptu
-
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny.
Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením, vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout.
Na cibuli a 6 stroužcích česneku opečeme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu, konzervu s vepřovým masem vyklopíme, nakrájíme na kostičky a přidáme prohřát ke klobásovému základu. Vše silně ochutíme červenou paprikou a česnekem.
Vezmeme pekáček, nasypeme do něj rýži, zelí a masovou směs a vše společně promícháme.
V hrnečku si rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na ½ hodiny zapéct. Zvláštní kombinace zelí, rýže a masa naše chuťové buňky mile překvapí.