Pagáčky nasladko s povidlovou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného droždí (nebo 20 g čerstvého)
- 150 g mletých škvarků
- 50 g sádla
- Náplň:
- 1 kelímek švestkových povidel
- 1 lžíce moučkového cukru
- Na pomazání:
- 1 vejce
Postup Pagáčky nasladko s povidlovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléku rozmícháme droždí s cukrem a připravíme kvásek. Přilejeme ho k mouce, přidáme vejce, zbytek mléka, sůl a olej a zaděláme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Po vykynutí těsto rozválíme, potřeme mletými škvarky smíchanými s roztopeným sádlem, přehneme, znovu rozválíme, potřeme zbytkem škvarků se sádlem, přehneme a necháme kynout ještě asi 20 minut.
Poté těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky, které plníme oslazenými povidly a zabalíme. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem, kde necháme ještě chvíli kynout, poté je pomažeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.