Pagáčky nasladko s povidlovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
1 vejce
250 ml mléka
1 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
2 lžíce oleje
1 lžička sušeného droždí (nebo 20 g čerstvého)
150 g mletých škvarků
50 g sádla
Náplň:
1 kelímek švestkových povidel
1 lžíce moučkového cukru
Na pomazání:
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku rozmícháme droždí s cukrem a připravíme kvásek. Přilejeme ho k mouce, přidáme vejce, zbytek mléka, sůl a olej a zaděláme těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  2. Po vykynutí těsto rozválíme, potřeme mletými škvarky smíchanými s roztopeným sádlem, přehneme, znovu rozválíme, potřeme zbytkem škvarků se sádlem, přehneme a necháme kynout ještě asi 20 minut.

  3. Poté těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky, které plníme oslazenými povidly a zabalíme. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem, kde necháme ještě chvíli kynout, poté je pomažeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!