Koláč s lososem a mangoldem (špenátem)
Recepty, RybySuroviny
- cca 200 g čerstvého lososa (filet) - já použila z ocasní části
- 4 velké listy mangoldu bez řapíků nebo 200 g špenátových listů
- 250 g mascarpone
- 2 polévkové lžičky zakysané smetany
- 1 polévková lžíce čerstvého posekaného kopru
- 2 stroužky česneku
- 4 malá rajčátka
- 1 vejce
- listové těsto
- (kdo nemá rád listové těsto, použije některý z receptů na těsto křehké)
- trocha parmazánu na posypání
- sůl
Postup Koláč s lososem a mangoldem (špenátem)
Postup přípravy receptu
-
Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit.
Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou.
Necháme okapat a přebytečnou vodu vymačkáme.
Mascarpone vymícháme s kysanou smetanou, vejcem, utřeným česnekem, koprem dohladka a osolíme. Lososa nakrájíme na pruhy, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran tak, aby uvnitř zůstal syrový.
Natrháme na kusy.
Listové těsto vyválíme a vyložíme jím nižší vymaštěnou koláčovou formu.
Na těsto naneseme směs z mascaropne, rozložíme na ni mangold, kousky lososa, rozpůlená rajčátka, která malinko posolíme a dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme zhruba 20-25 minut.
Po vyjmutí z trouby posypeme nastrouhaným parmazánem.