Koláč Nescafé bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřící)
150 g cukru
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce instantní kávy jemně rozetřené
2 lžíce mletého kokosu
5 lžic oleje
500 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší mísy odměříme všechny sypké suroviny a důkladně je promícháme. Přilijeme olej a vodu a buď metličkou, nebo ručním šlehačem, vyšleháme hladké těsto. Nepropracováváme ale příliš dlouho, aby nezgumovatělo.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 25 minut. Do trouby je vhodné vložit plecháček s vodou, koláč je pak vláčnější a nepraská na povrchu.

  3. Po upečení necháme jen krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme, aby se zespodu nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!