Koláč jablkový nebo hruškový
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 220 gr polohrubé mouky
- 50 gr cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vajíčko
- 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
- 120 gr másla
- med na pocákání těsta
- Směs:
- 600 gr nastrouhaných jablek nebo hrušek
- 2 vanilkové cukry
- 1 lžička skořice
- 50 gr nastrouhaných piškotů
- Drobenka:
- mouka
- cukr
- máslo
Postup Koláč jablkový nebo hruškový
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, vanilk. cukru, vajíčka, citr. kůry a másla zpracujeme těsto a dáme cca. na 1 hodinu vychladit do ledničky.
Vychlazené těsto pak vyválíme (pozor těsto lepí) nebo jen prsty vtlačíme do kulaté koláčové formy a vytáhneme k okrajům.
Těsto pokapeme trochou medu, poté rozprostřeme připravenou směs.
Navrch přidáme připravenou drobenku a dáme péct do rozehřáté troby při 180°C na cca. 40 minut.