Koláč jablkový nebo hruškový

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
220 gr polohrubé mouky
50 gr cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 vajíčko
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
120 gr másla
med na pocákání těsta
Směs:
600 gr nastrouhaných jablek nebo hrušek
2 vanilkové cukry
1 lžička skořice
50 gr nastrouhaných piškotů
Drobenka:
mouka
cukr
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, vanilk. cukru, vajíčka, citr. kůry a másla zpracujeme těsto a dáme cca. na 1 hodinu vychladit do ledničky.

  2. Vychlazené těsto pak vyválíme (pozor těsto lepí) nebo jen prsty vtlačíme do kulaté koláčové formy a vytáhneme k okrajům.

  3. Těsto pokapeme trochou medu, poté rozprostřeme připravenou směs.

  4. Navrch přidáme připravenou drobenku a dáme péct do rozehřáté troby při 180°C na cca. 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!