Kokosová rýže Nasi Lemak
Recepty, MinutkySuroviny
- 1 hrnek rýže
- 1 hrnek kokosového mléka
- sůl
- bobkový list nebo list z Pandanu svázaný
- voda dle potřeby
- 100 ml Tamarindového džusu
- Omáčka:
- 1/2 červené cibule
- 1 hrnek sušené ančovičky
- 1 stroužek česneku
- 2 jarní cibulky
- 5 suchých chilli
- 1 lžička krevetové pasty
- trošku soli
- 1 malá lžička cukru
- vařené vajíčka
- 1 malá okurka nejlepší japonská s malými semínky
- 1 hrnek syrových arašídů
Postup Kokosová rýže Nasi Lemak
Postup přípravy receptu
-
Přesně jako kdybyste šli dělat tradiční rýži, přidejte kokosové mléko, pandánový list a vodu a trošku soli. Sušené Ančovičky opláchněte pod vodou, vysušte a dejte osmažit na trošce oleje dozlatova. Odložte na stranu.
Do mixéru si dejte lžičku krevetové pasty, cibuli, česnek, sušené chilli, trošku oleje a pořádně promixujte (tradičně se to dělá v hmoždíři). Na trošku oleje dejte tuto pastu z mixéru rychle ji opražte, dokud nezačne vonět.
Přidejte tamarindový džus (prodává se v asijských obchodech). Poduste a míchejte pokud se nezahustí jako omáčka. Servíruje se s natvrdo vařenými vajíčky, okurkou a čerstvě opraženými arašídy.