Kokosová rýže Nasi Lemak

Recepty, Minutky

Suroviny

1 hrnek rýže
1 hrnek kokosového mléka
sůl
bobkový list nebo list z Pandanu svázaný
voda dle potřeby
100 ml Tamarindového džusu
Omáčka:
1/2 červené cibule
1 hrnek sušené ančovičky
1 stroužek česneku
2 jarní cibulky
5 suchých chilli
1 lžička krevetové pasty
trošku soli
1 malá lžička cukru
vařené vajíčka
1 malá okurka nejlepší japonská s malými semínky
1 hrnek syrových arašídů

Postup přípravy receptu

  1. Přesně jako kdybyste šli dělat tradiční rýži, přidejte kokosové mléko, pandánový list a vodu a trošku soli. Sušené Ančovičky opláchněte pod vodou, vysušte a dejte osmažit na trošce oleje dozlatova. Odložte na stranu.

  2. Do mixéru si dejte lžičku krevetové pasty, cibuli, česnek, sušené chilli, trošku oleje a pořádně promixujte (tradičně se to dělá v hmoždíři). Na trošku oleje dejte tuto pastu z mixéru rychle ji opražte, dokud nezačne vonět.

  3. Přidejte tamarindový džus (prodává se v asijských obchodech). Poduste a míchejte pokud se nezahustí jako omáčka. Servíruje se s natvrdo vařenými vajíčky, okurkou a čerstvě opraženými arašídy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!