Kokosová panna cotta

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 ml kvalitního kokosového krému (mléka)
100 ml smetany ke šlehání
želatinový ztužovač (nebo želatina)
hrst strouhaného kokosu
plátek másla
lžička medu
mražené ovoce na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Kokosový krém společně se smetanou ohřejeme a promícháme. Vmícháme podle návodu nabobtnalou želatinu (v tom případě do horkého základu) nebo prošleháme želatinový ztužovač. Není třeba sladit, kokosový krém je nasládlý.

  2. Necháme v lednici minimálně dvě hodiny ztuhnout, mezitím na suché pánvi dozlatova opražíme strouhaný kokos, vysypeme ho do misky, aby se na horké pánvi nepřepálil a na rozpuštěném másle podusíme trochu mraženého ovoce, podle druhu můžeme přisladit medem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!