Kokosová panna cotta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 ml kvalitního kokosového krému (mléka)
- 100 ml smetany ke šlehání
- želatinový ztužovač (nebo želatina)
- hrst strouhaného kokosu
- plátek másla
- lžička medu
- mražené ovoce na zdobení
Postup Kokosová panna cotta
Postup přípravy receptu
-
Kokosový krém společně se smetanou ohřejeme a promícháme. Vmícháme podle návodu nabobtnalou želatinu (v tom případě do horkého základu) nebo prošleháme želatinový ztužovač. Není třeba sladit, kokosový krém je nasládlý.
Necháme v lednici minimálně dvě hodiny ztuhnout, mezitím na suché pánvi dozlatova opražíme strouhaný kokos, vysypeme ho do misky, aby se na horké pánvi nepřepálil a na rozpuštěném másle podusíme trochu mraženého ovoce, podle druhu můžeme přisladit medem.