Striploin steak s pečenými steakovými hranolky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Steaky:
2 steaky z nízkého roštěnce o celkové váze 400 – 500 g
bylinky – bazalka, pažitka, tymián
olivový olej
hrubozrnná sůl
čerstvě mletý pepř
Hranolky:
6 středně velkých brambor o celkové váze asi 400 – 500 g
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na klíny. Vložte do vody, sceďte a osušte. Brambory promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a rozprostřete na plech. Vložte do trouby a pečte 30 minut. Posolte až před podáváním.

  2. Maso nechte vyndané z lednice alespoň půl hodiny. Troubu předehřejte na 100 ⁰C. vložte do trouby plech nebo pekáček. Rozpalte si pánev. Když se z ní začne kouřit, steaky důkladně obalte v olivovém oleji a položte na pánev. Opékejte 3 minuty z obou stran. Poté steaky vložte do trouby na připravený plech nebo pekáček a nechte 10 minut dojít. Po upečení nechte odležet ještě 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!