Striploin steak s pečenými steakovými hranolky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Steaky:
- 2 steaky z nízkého roštěnce o celkové váze 400 – 500 g
- bylinky – bazalka, pažitka, tymián
- olivový olej
- hrubozrnná sůl
- čerstvě mletý pepř
- Hranolky:
- 6 středně velkých brambor o celkové váze asi 400 – 500 g
- olivový olej
- sůl
Postup Striploin steak s pečenými steakovými hranolky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na klíny. Vložte do vody, sceďte a osušte. Brambory promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a rozprostřete na plech. Vložte do trouby a pečte 30 minut. Posolte až před podáváním.
Maso nechte vyndané z lednice alespoň půl hodiny. Troubu předehřejte na 100 ⁰C. vložte do trouby plech nebo pekáček. Rozpalte si pánev. Když se z ní začne kouřit, steaky důkladně obalte v olivovém oleji a položte na pánev. Opékejte 3 minuty z obou stran. Poté steaky vložte do trouby na připravený plech nebo pekáček a nechte 10 minut dojít. Po upečení nechte odležet ještě 5 minut.