Steak z Jihoamerického Striploinu s grilovanými žampiony plněnými zrajícím sýrem

Recepty, Grilování

Suroviny

800 g jihoamerického Striploinu
400 g žampionů
100 g uzrálého sýru NIVA
200 g uzeného boku na plátky
sůl
pepř
rozmarýn
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso s blánou a částí tuku nakrájíme přes vlákna na pěkné steaky, jemně je pěstí poklepeme. Steaky by měly být v průměru 2 až 3 cm vysoké.

  2. Steaky okořeníme čerstvě mletým pepřem a větvičkou rozmarýnu, lehce potřeme olivovým olejem.

  3. Do vařící vody dáme oloupané a nožiček zbavené žampiony a necháme 2 minuty spařit. Po vyjmutí je vhodíme do vody s ledem. Schladlé žampiony plníme sýrem a balíme do uzeného boku.

  4. Na gril s přímým ohněm položíme steaky a pečeme z každé strany 4-6 minut pro středně propečené, pro úplné propečení necháme 2-3 minuty déle.

  5. Zabalené žampiony grilujeme zároveň s masem. Na žampiony položíme hotový steak, posypeme ho maldonskou solí a podlijeme omáčkou demi-glace.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!