Knedlík s vejci a parmezánem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- houskový knedlík (asi 20 cm)
- 6 syrových vajec
- 2 hrsti strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
- přepuštěné máslo
- pažitka
Postup Knedlík s vejci a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a přidáme nakrájený knedlík. Vše dobře promícháme, aby se knedlík obalil v másle, neboť ho okamžitě nasaje.
Poté na mírném stupni za občasného prohození nebo zamíchání opékáme do zlato křupavého provedení. Mezitím si rozšleháme vejce a nastrouháme sýr.
Když knedlík, dospěje ke zlaté barvě, vlijeme na něj po celé ploše rozšlehaná vejce a nasypeme 3/4 nastrouhaného parmezánu. Vše rychle promícháme, a jakmile jsou vejce sražena, odstavíme pánev bokem.
Okamžitě servírujeme nejlépe do hlubokého talíře, dle chuti osolíme, opeříme, posypeme každou porci zbytkem nastrouhaného parmezánu a čerstvě nasekanou pažitkou.