Pangas v kari obálce
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce pangase (cca 500 g)
- olej na osmažení
- sůl
- na marinádu (těstíčko):
- 2 žloutky
- 1 lžička kari
- 1 lžička vegety (nejlépe doma připravená nebo Zdravita z prodejen zdravé výživy)
- 1 lžička hrubě mletého pepře
- 1 lžíce solamylu
- 4 lžíce oleje
Postup Pangas v kari obálce
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu (těstíčko) dobře prošleháme.
Porce ryby zlehounka nasolíme a naložíme do marinády (těstíčka). Po dvou hodinách rozpálíme olej, ryby z obou stran opečeme dohněda, vyjmeme, přendáme do pekáčku a na deset minut vložíme do předehřáté trouby (cca 200°C).
Podáváme s plátkem citrónu a nejlépe s domácím bramborovým salátem.