Kližka na křenu a jablkách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
2 cibule
2 menší kyselejší jablka
4 stroužky česneku
4 lžíce strouhaného křenu
lžíce hořčice
lžička mleté papriky
2 lžíce sádla
hladká mouka
mletý kmín
pepř
sůl
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso opracujeme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, jablka na plátky.

  2. Rozehřejeme sádlo, cibuli restujeme do zlaté barvy a ke konci přidáme na chvíli česnek. Maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a přidáme k cibuli.

  3. Zprudka opečeme, vmícháme papriku, hořčici, kmín a přisypeme jablka. Vše zalijeme vývarem, tak do 3/4 masa, přikryjeme a dusíme do měkka. Před koncem přidáme 3 lžíce křenu.

  4. Podle potřeby doléváme vývar. Měkké maso dochutíme, není třeba zahušťovat, je to řidší a kdo chce, může zahustit moukou, rozmíchanou v trošce vody. Na talíři posypeme křenem podle chuti a podáváme s těstovinami, rýži nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!