Kližka na křenu a jablkách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kližky
- 2 cibule
- 2 menší kyselejší jablka
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce strouhaného křenu
- lžíce hořčice
- lžička mleté papriky
- 2 lžíce sádla
- hladká mouka
- mletý kmín
- pepř
- sůl
- vývar
Postup Kližka na křenu a jablkách
Postup přípravy receptu
-
Maso opracujeme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, jablka na plátky.
Rozehřejeme sádlo, cibuli restujeme do zlaté barvy a ke konci přidáme na chvíli česnek. Maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a přidáme k cibuli.
Zprudka opečeme, vmícháme papriku, hořčici, kmín a přisypeme jablka. Vše zalijeme vývarem, tak do 3/4 masa, přikryjeme a dusíme do měkka. Před koncem přidáme 3 lžíce křenu.
Podle potřeby doléváme vývar. Měkké maso dochutíme, není třeba zahušťovat, je to řidší a kdo chce, může zahustit moukou, rozmíchanou v trošce vody. Na talíři posypeme křenem podle chuti a podáváme s těstovinami, rýži nebo knedlíkem.