Kešu mrkvové kari
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- olej
- 1 velká červená cibule
- 3 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého chilli koření
- (můžete dát méně, záleží na tom, jak pálivé jídlo zvládnete)
- sůl
- 1 rajče
- 2 středně velké mrkve
- 150 ml nesolených kešu ořechů
- 100 ml kokosového mléka
- 1/2 lžičky garam masala
Postup Kešu mrkvové kari
Postup přípravy receptu
-
Na oleji restujeme dohneda nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka.
Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.
Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu.
Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime (ak treba, pridame troska vody).
Nakoniec pridame garam masala, nechame prejst poslednym varom a odstavime z ohna.
Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy. Podavame s ryzou.