Kefírový mazanec s citronátem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

100 g hustého kefíru
180 ml (g) vody
90 g změklé Hery
špetka soli
70 g cukru
2 vanilkové cukry
150 g polohrubé mouky
370 - 380 g hladké mouky
15 g droždí
po zaznění zvukového signálu 100 g citronátu (kandované citrónové nebo citrusové kůry)

Postup přípravy receptu

  1. suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, droždí na mouku), a zapneme program Základní, Kyprý nebo Sladký (s kynutím).

  2. Podívejte se do vaší časové tabulky na dobu pečení – mazanec stačí péct 40-45 minut. Pak vyzkoušíme špejlí, jestli se na ni těsto nelepí a pekárnu vypneme a otevřeme. Asi po 10 minutách mazanec opatrně vyklepneme – zdá se velice měkký, ale když zchládne, je akorát.

  3. Kdybyste ho nechali péct až do konce programu, měl by tuhou, silnou kůrku a ta u těchto moučníků není žádoucí.

  4. Mazanec je na řezu žluťounký se zelenkavými očky citronátu, měkounký i druhý den a voní tak, že před ním v bytě nikam neutečete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!