Kefírový mazanec s citronátem
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 100 g hustého kefíru
- 180 ml (g) vody
- 90 g změklé Hery
- špetka soli
- 70 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 150 g polohrubé mouky
- 370 - 380 g hladké mouky
- 15 g droždí
- po zaznění zvukového signálu 100 g citronátu (kandované citrónové nebo citrusové kůry)
Postup Kefírový mazanec s citronátem
Postup přípravy receptu
-
suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, droždí na mouku), a zapneme program Základní, Kyprý nebo Sladký (s kynutím).
Podívejte se do vaší časové tabulky na dobu pečení – mazanec stačí péct 40-45 minut. Pak vyzkoušíme špejlí, jestli se na ni těsto nelepí a pekárnu vypneme a otevřeme. Asi po 10 minutách mazanec opatrně vyklepneme – zdá se velice měkký, ale když zchládne, je akorát.
Kdybyste ho nechali péct až do konce programu, měl by tuhou, silnou kůrku a ta u těchto moučníků není žádoucí.
Mazanec je na řezu žluťounký se zelenkavými očky citronátu, měkounký i druhý den a voní tak, že před ním v bytě nikam neutečete.