Mini jitrnice z brambor a sýrů
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 700 g ve slupce uvařených brambor
- 300 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 2 PL změklého másla
- 2-3 stroužky česneku
- špetka majoránky
- hladká mouka na obalení
- 50 g nastrouhané Goudy
- 50 g nastrouhané Nivy nebo jiného sýra
- 2 PL Curry pasty nebo červená sypká paprika
- sůl
- pepř
- petrželka
- domácí strouhanka
Postup Mini jitrnice z brambor a sýrů
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, vmícháme nastrouhané oba sýry, vmícháme změklé máslo, ušlehané s jedním vejcem a dochutíme Curry pastou, majoránkou, solí, pepřem a utřeným česnekem. Do této směsi prosejeme mouku a přidáme nasekanou petrželku.
Z těsta vytvarujeme válečky o průměru 2 cm a délce 10-12 cm. Obalíme je v hladké mouce, vejcích a jemné domácí strouhance. Na závěr je malinko zahneme do tvaru rohlíčku. Do každého obaleného bramborového rohlíčku vetkneme kousíček špejle.
Nakonec bramborové jitrničky usmažíme na plechu,který jsme pokapali olejem a pečeme je pěkně dozlatova nebo je usmažíme na pánvi.
Před podáváním ještě odsajeme přebytečný tuk a podáváme jitrničky se zeleninovým salátem.