Kávový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
100 g másla (rozpuštěného)
150 g pískového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
170 g polohrubé mouky
1 čokoládový pudink
1 lžíce kakaa
1 lžíce instantní kávy
1/2 prášku do pečiva
Krém:
1/4 l mléka
150 g cukru
smetanový pudink (popř. vanilkový)
1 lžíce instantní kávy
250 g másla (změklého)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 190°C. Vymažeme si dortovou formu a vysypeme strouhankou.

  2. Do mísy nasypeme cukr a vyklepneme celá vejce. Našleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a šlehačem krátce, ale dobře promícháme.

  3. Vylijeme do formy a pečeme 20-30 minut.

  4. Než se nám upeče korpus, připravíme si krém: Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný puding a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme se změklým máslem do krému.

  5. Upečený korpus rozkrojíme, naplníme krémem, pomažeme boky, vrch a libovolně dozdobíme. Rada na konec: Při krájení dortu vždy namočte nůž do teplé vody a řez bude krásně rovný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!