Kávovo - oříškové roládky
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 4 bílky
- 85 g cukru krupice
- 40 g hladké mouky
- 30 g strouhaného kokosu
- náplň:
- 150 g másla (hery)
- 150 g cukru moučka
- 2 žloutky
- 80 g strouhaných lískových oříšků (najemno umletých)
- 1 kávová lžička jemně mleté kávy (nebo instantní)
- 1 polévková lžíce rumu
- na ozdobu:
- rozpuštěná čokoláda na vaření
Postup Kávovo - oříškové roládky
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Do směsi zlehka přidáme mouku a kokos. Vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme při vyšší teplotě (cca na 200 st.) 10 minut. Po upečení lehce poprášíme moukou a vyklopíme na utěrku - horní stranou dolů. Papír opatrně sejmeme.
Máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a kávou do hladkého krému. Vmícháme mleté oříšky a lžíci rumu.
Upečený a prochladlý plát podélně rozřízneme na dvě části.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na oba pruhy.
Z delší strany stočíme dvě tenké roládky. Dáme ztuhnout do ledničky na 20 - 30 minut.
Po ztuhnutí každou roládu nakrájíme na 8 stejných dílků. Každou miniroládičku namočíme oběma konci do rozpuštěné čokolády a dáme ztuhnout.