Kávové a šlehačkové minidortíky

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
250 g hladká mouka
20 g kakao
100 g cukr moučka
200 g másla
2 žloutky
1/2 lžičky prášku do pečiva
krém:
3 žloutky
125 g másla
1 lžíce hladké mouky
100 g cukr moučka
1 lžíce rumu
100 ml mléka
mletá káva nebo instantní káva dle chuti
smetana ke šlehání
ztužovač
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo zpracujeme se všemi přísadami a z těsta vytvarujeme váleček asi 5 cm v průměru. Dáme do mrazáku na půl hodiny.

  2. Poté nakrájíme ostrým nožem na 1/2 cm kolečka a pečeme ve vyhřáté troubě 10 min.

  3. Na krém smícháme žloutky s cukrem, moukou a mlékem a dáme do mikrovlnné trouby na 3 min. Po každé minutě směs vytáhneme a prošleháme.

  4. Do hotové ještě teplé přidáme kávu, máslo a vyšleháme. Necháme vychladit. Upečené kolečka spojíme krémem dvě k sobě a přizdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!