Křupavé nudle s kuřecím masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 350 g špaget Agnesi
- 1 kuřecí prso
- 1/2 červené papriky
- zelená část pórku (cca 10 cm)
- malá cibule
- 1 střední mrkev
- 3 stroužky česneku
- 50 g vyloupaných arašídů
- chilli paprička
- 1 dcl bílého vína
- vejce
- 2 lžíce Solamylu
- sojová omáčka
- sezamová semínka
- olej
- sůl
- pepř
Postup Křupavé nudle s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, v míse smícháme s rozšlehaným vejcem, Solamylem a sojovou omáčkou (cca 2 lžíce), opepříme a případně osolíme.
Špagety si uvaříme dle návodu na krabičce a necháme pořádně okapat.
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, pórek na kolečka, červenou papriku na kostičky a mrkev na plátky (já si mrkev naplátkuju pomocí škrabky na brambory), česnek si utřeme, burské oříšky nasekáme na drobné kousky (já si je dám do mikrotenového sáčku a použiju paličku na maso).
Nachystáme si 2 pánve, na kterých rozehřejeme po 2 lžících oleje. Na jednu pánev dáme smažit okapané špagety, které dle potřeby prohazujeme vidličkou, aby se rovnoměrně opekly. Na druhou pánev vyklopíme maso i s těstíčkem, hned nemícháme, necháme nejdřív z jedné strany zatáhnout a až pak špachtlí rozdrobíme na jednotlivé nudličky a řádně orestujeme do křupava.
Přidáme všechnu zeleninu spolu s chilli papričkou, restujeme společně s masem, osolíme, podlijeme bílým vínem a necháme ho odpařit.
Mezitím si do špaget přimícháme rozetřený česnek, oříšky, chvíli na pánvi proházíme, aby se chutě spojily a zalijeme sojovou omáčkou (cca 3-4 lžíce). Smícháme s masovozeleninovou směsí a před podáváním posypeme sezamem.