Kaštanová polévka se zázvorem a chilli

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g syrových jedlých kaštanů nebo 2 balení loupaných
1 mrkev
1 řapík celeru
4 šalotky
4 plátky kořene zázvoru
100 g másla
750 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
petrželka a špetka sušené drcené chilli papričky do talíře

Postup přípravy receptu

  1. Kaštany můžeme upéct v troubě cca 15 min na 200°c, uvařit ve vodě nebo uvařit v mikrovlnce se lžící vody za 2,5 minuty/750W, vždy musí být předem na vypouklé straně naříznuté do kříže. Oloupat se musí ihned, po vychladnutí už to nejde. Používám vařené v Mwt nebo loupané balené.

  2. Mrkev a řapík nasekáme, nastrouháme nebo umeleme. Do hrnce dáme máslo a na něm zpěníme nahrubo nakrájenou cibulku, přidáme zeleninu, promícháme a krátce orestujeme.

  3. Zalijeme vývarem, přidáme kaštany (pár necháme na ozdobu), zázvor a vaříme 15- 20 minut. Přidáme smetanu, sůl, pepř, necháme přejít varem, rozmixujeme. Podáváme ozdobené několika plátky kaštanů se špetkou sušené drcené chilli papričky a nasekanou petrželkou.

  4. Do hotové polévky můžeme na talíři vložit směs orestovaných hub nebo podáváme s opečeným toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!