Kari omáčka se žampiony, oříšky, vejcem a hráškem

Recepty, Omáčky

Suroviny

4 vejce
300 g žampionů
3 PL oleje
40 g másla
1 PL kari koření
40 g hladké mouky (nebo hrašky)
250 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany na vaření nebo zakysané smetany
200 ml bílého vína
1 ČL cukru
1 ČL citronové šťávy
2 PL sušené chilli papričky(nebo chilli omáčku)
300 g mraženého hrášku nebo sterilovaného hrášku
30 g kešu oříšků
2 PL sekané petrželkové natě
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vložíme do vody a uvaříme na mírném ohni 8 minut. Žampiony očistíme, rozkrojíme na půlky a orestujeme na pánvi v rozehřátém oleji. Osolíme a opepříme.

  2. V druhé nádobě rozehřejeme máslo, přidáme mouku (nebo hrašku), kari koření a krátce restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme víno, smetanu a dobře promícháme. Povaříme asi 5 minut.

  3. Omáčku ochutíme cukrem, citronovou šťávou, chilli omáčkou nebo chilli papričkami, dochutíme solí a pepřem. K omáčce přidáme orestované žampiony a hrášek. Promícháme a ještě povaříme asi 3 minuty.

  4. Kešu oříšky opečeme na pánvi bez tuku. Uvařená vejce oloupeme, podélně rozpůlíme. Omáčku a vejce rozdělíme na talíře, posypeme opraženými oříšky kešu a ozdobíme nasekanou petrželovou natí. Podáváme s rýží nebo s červenou čočkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!