Kari omáčka se žampiony, oříšky, vejcem a hráškem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 vejce
- 300 g žampionů
- 3 PL oleje
- 40 g másla
- 1 PL kari koření
- 40 g hladké mouky (nebo hrašky)
- 250 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany na vaření nebo zakysané smetany
- 200 ml bílého vína
- 1 ČL cukru
- 1 ČL citronové šťávy
- 2 PL sušené chilli papričky(nebo chilli omáčku)
- 300 g mraženého hrášku nebo sterilovaného hrášku
- 30 g kešu oříšků
- 2 PL sekané petrželkové natě
- sůl, pepř
Postup Kari omáčka se žampiony, oříšky, vejcem a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Vejce vložíme do vody a uvaříme na mírném ohni 8 minut. Žampiony očistíme, rozkrojíme na půlky a orestujeme na pánvi v rozehřátém oleji. Osolíme a opepříme.
V druhé nádobě rozehřejeme máslo, přidáme mouku (nebo hrašku), kari koření a krátce restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme víno, smetanu a dobře promícháme. Povaříme asi 5 minut.
Omáčku ochutíme cukrem, citronovou šťávou, chilli omáčkou nebo chilli papričkami, dochutíme solí a pepřem. K omáčce přidáme orestované žampiony a hrášek. Promícháme a ještě povaříme asi 3 minuty.
Kešu oříšky opečeme na pánvi bez tuku. Uvařená vejce oloupeme, podélně rozpůlíme. Omáčku a vejce rozdělíme na talíře, posypeme opraženými oříšky kešu a ozdobíme nasekanou petrželovou natí. Podáváme s rýží nebo s červenou čočkou.