Karboš-bramboš-zeloš
Recepty, OstatníSuroviny
- Na karbanátky:
- 200 g mletého masa
- 3 stroužky česneku
- vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka
- olej na smažení
- Na bramboráky:
- 200 g syrových brambor
- vejce
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
- Na zelí:
- 200 g pokrájeného kysaného zelí
- kmín
- cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- smetana 12%
- sůl
- pepř
- olej
Postup Karboš-bramboš-zeloš
Postup přípravy receptu
-
Maso na karbenátky spojíme s ostatními surovinami, vytvoříme asi 3 kusy karbenátků a osmažíme na oleji.
Ze syrových brambor, vajíčka, česneku a ostatních surovin umícháme těsto na bramboráky a osmažíme na oleji.
Na oleji usmažíme dorůžova cibuli, přidáme zelí s kmínem a dusíme doměkka. Pak zahustíme smetanou, ve které rozmícháme mouku a provaříme.