Karbanátky s tvarůžkovou příchutí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g krůtího masa /použila jsem ze stehen
200 g uleželých tvarůžků rozmačkaných vidličkou
6 lžic Hrašky (můžeme nahradit strouhankou)
1 vejce
4 prolisované stroužky česneku
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno a osmažená dozlatova
1/2 lžičky drceného kmínu
mletý pepř
sůl velice opatrně
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso umeleme na masovém mlýnku, nejlépe dvakrát po sobě.

  2. V míse důkladně promícháme s tvarůžky, vejcem, hraškou, osmaženou cibulkou, česnekem a kořením a necháme půl hodiny uležet.

  3. Poté vytvarujeme karbanátky, které po obou stranách obalíme v hladké mouce a ve vyšší vrstvě oleje smažíme pozvolna do zlatavé barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!