Karbanátky s tvarůžkovou příchutí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g krůtího masa /použila jsem ze stehen
- 200 g uleželých tvarůžků rozmačkaných vidličkou
- 6 lžic Hrašky (můžeme nahradit strouhankou)
- 1 vejce
- 4 prolisované stroužky česneku
- 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno a osmažená dozlatova
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- mletý pepř
- sůl velice opatrně
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
Postup Karbanátky s tvarůžkovou příchutí
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso umeleme na masovém mlýnku, nejlépe dvakrát po sobě.
V míse důkladně promícháme s tvarůžky, vejcem, hraškou, osmaženou cibulkou, česnekem a kořením a necháme půl hodiny uležet.
Poté vytvarujeme karbanátky, které po obou stranách obalíme v hladké mouce a ve vyšší vrstvě oleje smažíme pozvolna do zlatavé barvy.