Mandlový dortík
Recepty, CukrovíSuroviny
- PLÁT:
- 6 vajec
- 180 g krupicového cukru
- 180 g hladké mouky
- KRÉM:
- 1/2 l mléka
- 1 pudink
- 3 lžíce krupicového cukru
- 1,5 másla
- marcipánová hmota
- barvivo
Postup Mandlový dortík
Postup přípravy receptu
-
Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme hl. mouku, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minut.
Mezitím si uvaříme pudink. Nyní musí pudink pořádně vychladnout.
Nakonec do vychladlého pudinku zašleháme máslo a vyšleháme v krém.
Z upečeného plátu si vykrájíjeme kolečka, která vždy 2 slepíme k sobě krémem pomocí sáčku s hl. trubičkou (krému dáváme maličko více, aby to trošku vypadalo).
Dáme do lednice pořádně vychladit.
Poté si dortíčky omažeme krémem a potřeme i vrchní piškot a opět dáme do ledničky.
Marcipán, ať už koupený nebo doma vyrobený, si vyválíme.
Pomocí speciálního válečku si do vyváleného marcipánu uděláme proužky a tímto kouskem celý dortík obalíme.
Na vrchní část, přejedeme válečkem v obou směrech a tím se nám utvoří takové čtverečky.
Vykrojíme kolečko, přiklopíme na dortík a dozdobíme kytičkou z marcipánu a lístečkem