Mandlový dortík

Recepty, Cukroví

Suroviny

PLÁT:
6 vajec
180 g krupicového cukru
180 g hladké mouky
KRÉM:
1/2 l mléka
1 pudink
3 lžíce krupicového cukru
1,5 másla
marcipánová hmota
barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme hl. mouku, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minut.

  2. Mezitím si uvaříme pudink. Nyní musí pudink pořádně vychladnout.

  3. Nakonec do vychladlého pudinku zašleháme máslo a vyšleháme v krém.

  4. Z upečeného plátu si vykrájíjeme kolečka, která vždy 2 slepíme k sobě krémem pomocí sáčku s hl. trubičkou (krému dáváme maličko více, aby to trošku vypadalo).

  5. Dáme do lednice pořádně vychladit.

  6. Poté si dortíčky omažeme krémem a potřeme i vrchní piškot a opět dáme do ledničky.

  7. Marcipán, ať už koupený nebo doma vyrobený, si vyválíme.

  8. Pomocí speciálního válečku si do vyváleného marcipánu uděláme proužky a tímto kouskem celý dortík obalíme.

  9. Na vrchní část, přejedeme válečkem v obou směrech a tím se nám utvoří takové čtverečky.

  10. Vykrojíme kolečko, přiklopíme na dortík a dozdobíme kytičkou z marcipánu a lístečkem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!