Karas s marinovanou zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 500 - 600 g karase
- sůl
- hladká mouka na obalení
- 1 lžíce másla
- olivový olej na smažení
- Marinovaná zelenina:
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1/2 menšího lilku
- 1 kus mladé cibulky
- 4 stroužky česneku
- Marináda:
- 1 lžíce vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 větší špetka kurkumy
- 1 lžíce sojové omáčky
- mletý pepř podle chuti
- rozmarýn
- tymián
- oregano
Postup Karas s marinovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Porce karase otřeme papírovou útěrkou, osolíme a necháme v chladu cca 1 hodinu.
Zeleninu nakrájíme na větší kusy. V misce rozmícháme olej, vinný ocet, kurkumu, sojovou omáčku, pepř a bylinky a přihodíme nakrájenou zeleninu. Vše promícháme a necháme cca 1 hodinu odležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a vložíme v mouce obaleného karase. Opékáme z obou stran dorůžova a odstavíme.
Na 1 lžíci olivového oleje necháme rozvonět na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme naloženou zeleninu a tak 5 minut ji prohazujeme a opékáme. Podáváme k opečenému karasovi.