Karas s marinovanou zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

500 - 600 g karase
sůl
hladká mouka na obalení
1 lžíce másla
olivový olej na smažení
Marinovaná zelenina:
1 žlutá paprika
1 červená paprika
1/2 menšího lilku
1 kus mladé cibulky
4 stroužky česneku
Marináda:
1 lžíce vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 větší špetka kurkumy
1 lžíce sojové omáčky
mletý pepř podle chuti
rozmarýn
tymián
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Porce karase otřeme papírovou útěrkou, osolíme a necháme v chladu cca 1 hodinu.

  2. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. V misce rozmícháme olej, vinný ocet, kurkumu, sojovou omáčku, pepř a bylinky a přihodíme nakrájenou zeleninu. Vše promícháme a necháme cca 1 hodinu odležet.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a vložíme v mouce obaleného karase. Opékáme z obou stran dorůžova a odstavíme.

  4. Na 1 lžíci olivového oleje necháme rozvonět na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme naloženou zeleninu a tak 5 minut ji prohazujeme a opékáme. Podáváme k opečenému karasovi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!