Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami a mrkví pečené v troubě

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

listy z půlky hlávky kapusty
1 mrkev
1 menší cibule
1 vejce
1 lžíce bílého jogurtu
2 hrsti ovesných vloček
sůl
pepř
1 lžíce oleje
olivový olej na pokapání před pečením
Dip:
bílý jogurt
1/3 salátové okurky
česnek
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Listy kapusty vaříme v osolené vodě 10 minut, poté necháme okapat a vychladnout.

  2. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, k ní na chvíli přidáme jemně nastrouhanou mrkev.

  3. V misce rozmícháme vajíčko s jogurtem, přidáme nakrájené uvařené listy kapusty, cibulku s mrkví a ovesné vločky. Zamícháme. Dochutíme solí a pepřem. Tuto směs necháme uležet (nejlépe přes noc v lednici).

  4. Rukama tvoříme karbanátky na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem.

  5. Pečeme na 180°C asi 30 minut.

  6. Podáváme s vařenými bramborami a jogurtovým dipem- v bílém jogurtu (co nám zbyl po přípravě karbanátků) zamícháme oloupanou a jemně nastrouhanou okurku, pro dospělé dochutíme solí a pepřem a rozetřeným česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!