Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami a mrkví pečené v troubě
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- listy z půlky hlávky kapusty
- 1 mrkev
- 1 menší cibule
- 1 vejce
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 2 hrsti ovesných vloček
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- olivový olej na pokapání před pečením
- Dip:
- bílý jogurt
- 1/3 salátové okurky
- česnek
- sů
- pepř
Postup Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami a mrkví pečené v troubě
Postup přípravy receptu
-
Listy kapusty vaříme v osolené vodě 10 minut, poté necháme okapat a vychladnout.
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, k ní na chvíli přidáme jemně nastrouhanou mrkev.
V misce rozmícháme vajíčko s jogurtem, přidáme nakrájené uvařené listy kapusty, cibulku s mrkví a ovesné vločky. Zamícháme. Dochutíme solí a pepřem. Tuto směs necháme uležet (nejlépe přes noc v lednici).
Rukama tvoříme karbanátky na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem.
Pečeme na 180°C asi 30 minut.
Podáváme s vařenými bramborami a jogurtovým dipem- v bílém jogurtu (co nám zbyl po přípravě karbanátků) zamícháme oloupanou a jemně nastrouhanou okurku, pro dospělé dochutíme solí a pepřem a rozetřeným česnekem.